Referat fra ekstraordinær generalforsamling d. 4/2-2020

Dirigent: Nadia Referent: Hanna Stemmetæller: Helena og Michelle

Hvorfor trak bestyrelsen sig? Bestyrelsen har gennem længere tid været udsat for at højt arbejdspres og så kom der rygter og grundløse beskyldninger om misbrug af klubbens midler, det var dråben som fik bestyrelsen til at gå af.

Den nye og gamle driftsaftale: Bestyrelsen fortæller at den gamle driftsaftale som ligger er fra 1976 og det er ikke muligt at få et komplet overblik over de mange aftaler som er forbundet med denne da mange af dem er mundtlige og via gamle mails så den løbende har været tilpasset på denne måde derfor kunne den ikke udleveres på mødet.

Det nye oplæg til driftsaftale: Det nye oplæg blev mundtligt fremlagt i hovedtræk og det er en standart aftalte som ikke kan hænge sammen for HGRK, der blev vist en række slides som desværre ikke er med i dette referat, men bestyrelsen fortalte hvorfor de ikke kunne/ville underskrive denne aftale. Folk fra kommunens kultur og fritidsforvaltning kom mandag d.27/1 ud til et hastemøde på gården da de havde fået oplysningen om at den samlede bestyrelse ville træde af, og på dette møde fik de en rundvisning for at se hvilke problemstillinger vi stod med og som ville skabe problemer for HGRK hvis vi underskrev driftsaftalen i den nuværende form. De var ikke blinde for de problemer og det blev aftalt at de ville gå tilbage og kigge aftalen igennem og evt få den tilrettet så den passer til os og vores udfordringer, der var dog intet løfte om ændringer og der var heller intet konkret på bordet. Så indtil videre køre vi videre på den gamle aftale.

Har bestyrelsen et overblik over hvad det ville koste at få stedet up to date?, og svaret var at det havde de ikke men at man ville få en håndværker ud for at give tilbud på nogle af de ting som skulle udbedre. Bliver der lavet en ny driftsaftale og kommer der ønsker med i dette?, svaret her var at kommunen kigger på at ændre på den som allerede er i spil.

Ønsker bliver taget ved siden af. Hvordan vi får lokaletilskud?, svaret var at vi får tilskud kvartalsvis , men fremadrettet i det nye oplæg selv skulle stå for at betale el, vand, varme, tømning af septiktank etc og dette indbefattede også at vi skulle betale for togbanen fremadrettet ( dog ville vi få lidt mere i tilskud for at kompensere for dette ) men da man ikke kunne kontrollere og holde styr på dette var det en uholdbar metode, desuden skal alt opdeles mere skarpt fremadrettet som f.eks opdeles møddingen så tilskudskroner ikke blev brugt til at betale for tømning af private hestes møding.

Hvem der får pengene for div stævner?, og her blev svaret at de bliver opdelt mellem rideskole og pensionærer.

Kunne man evt lave en fordelingsnøgle? Det prøver vi på at få godkendt

Kan i give et overblik over økonomi? Vores budget og regnskab ligger til udarbejdelse hos vores revisor ( da vi som de fleste nok ved ikke har en kasserer i øjeblikket ) og disse vil blive fremlagt en gang om året på den ordinære generalforsamling. Men ellers ser økonomien ok ud.

Der blev vist nogle slides over de større opgaver som bestyrelsen pt arbejder med eller som kommer i nærmeste fremtid, samt en ”køreplan” over de løbende opgaver som bestyrelsen håndtere.

Så kom der et slide som hed hvad så nu? Det var et slide om hvad der bestemt ikke fungere hvis man skal gøre HGRK til et bedre sted at komme, så blev der drøftet hvad der kunne gøres anderledes bla. en plan for kommunikation på sociale medier.

PAUSE.

Efter pausen startede bestyrelsen med at spørge: Hvordan skal vi gøre fremadrettet?

En pensionær fortalte at hun har opsagt sin boks pga den udfordring som ligger fremadrettet men vil gerne hjælpe til i det små, bla med stævner osv.

En pensionær mener at vi skal tænke på relationer, og at de har svært ved at bidrage i bestyrelsesarbejde men hjælper gerne hvor de ellers kan, og kom så med ros til den siddende bestyrelse for deres arbejde.

En pensionær mente at vi skulle have fokus på at få den gode ånd ind, vi er et fællesskab, være obs på hinanden. Og havde tænkt på hvad man kunne for foreningen, man kunne få kommunen til at se fordele ved et samarbejde, måske et event sted, måske bruge det lille ridehus til andre aktiviteter. Nytænkning

En pensionær ville gerne have et årshjul til faste ting såsom fjerne pastinak, lave hegn osv.

Man kunne lave en legeplads i hedeland ligesom den i vindinge.

Bestyrelsen forklare at en del projekter i og omkring hedeland er sat i bero pga økonomi men at bestyrelsen er i fuld gang med de innovative ideer og har bla lavet en aftale med kommunen omkring et projekt med skolebørn som skal komme ud og være aktive med vores heste.

Bestyrelsen syntes det var nogle fantastiske ideer der kom på bordet og opfordrede til at der blev nedsat nogle udvalg som skulle kigge på dette og få kommunen herud til at være med i de drøftelser.

En pensionær mente at stemning på stedet var alfa omega og at man skulle gøre mere ud af at informere om forventningerne. Der var lidt løs snak blandt de fremmødte om at ikke alle kan det samme men at opgaverne ikke skal hænge på de få da de bliver ”kvalt” samt hvilke store opgaver som flere kunne tage del i.

Hvordan får vi løst de daglige opgaver osv.

En pensionær mener at de drøftelser kan være lige meget hvis ikke der bliver valgt en bestyrelse,.

Det bliver nævnt at rigtig mange først ser den store lister med opgaver som bestyrelsen håndtere og at man burde kunne lægge nogle opgaver ud til både pensionære og rideskoleforældre.

Inden vi gik til valget ønskede en pensionær det sidste ord: Jeg er til dagligt leder af en politisk styret organisation og det som vil bekymre en kommune er når bla en hel bestyrelse går af samt at en ny skal overtage midt i driftsforhandlinger, så jeg vil opfordre hele eller dele af bestyrelsen til at blive da det de har opnået indtil nu var rigtig godt og det virkede som om at den var sammensat godt.

De fremmødte mente at bestyrelsen havde lavet en god overlevering men opfordre dem stadig til at blive på deres poster.

Pause.

Efter den korte pause gik man til valg af bestyrelsesmedlemmer. Der skal findes 7 til bestyrelsen, 6 bestyrelsesmedlemmer samt en formand.

Vi startede med at spørge om nogen fra den afgående bestyrelse om de ville genopstille.

Dennis Laursen stiller op indtil marts hvor den ordinære generalforsamling finder sted og blev valgt ind.

Betina Jensen Har det på samme måde som Dennis og stiller kun op til formand hvis ingen andre ønsker posten, ingen ønskede at opstille så Betina blev valgt ind som formand.

Katja Hansen var enig i de to forgåendes udmeldinger og sagde at hun så også stiller op igen men at det kræver sammenhold, Katja blev valgt ind.

Sarah Ferbing genopstiller også frem til den ordinære generalforsamling og blev valgt ind.

Sarah Hansen, Søren Dalby, Kristine Albrechtsen ønskede ikke at stille op. Så til de sidste 3 pladser i bestyrelsen blev Ronni Simonsen, Michelle Petersen og Laila Pedersen valgt ind.

Valgt til suppleanter: Ingen ønskede at stille op og det blev vedtaget at dette kunne gå an frem til den ordinære generalforsamling i marts. Men at det var vigtigt at få meldt ud til rideskoleforældre samt voksen ryttere at de var mere end velkommen i bestyrelsen,

Evt: Bestyrelsen vil starte hurtigt op på at invitere til div udvalg i håb om at nogen havde lidt de ville byde ind med.

Omskrivning af indkaldelser fremadrettet så i stedet for der stod kære medlemmer skulle der stå, kære rideskoleforældre, medlemmer og pensionærer. Liste over opgaver så man kan overskue hvad det indebære og derved lettere overskue hvad man kan magte og evt skrive sig på.

Mødet er hævet og formanden takker af for en god generalforsamling.

Vores sponsorer