Rideskole med plads til alle!

I vores rideskole er der undervisning af alle slags ryttere uanset alder, køn, baggrund og erfaring

Hvad synes vi er vigtigt og hvad underviser vi i?

I Hedehusgårdens Rideklub prioriterer vi at vores undervisning foregår på gode heste, der passes og trænes så de er glade for at gå i rideskolen, at underviserne har stor viden om heste og erfaring i at undervise, at undervisningen er varieret og alsidig, at vi så vidt muligt hjælper begyndere med trækkere og at undervisningen foregår på mindre hold med maksimalt 8 heste på en gang. Vi underviser i grundridning, balance i ridning med og uden saddel, heste-forhindringsløb (heste parkour), dressur og spring og holdene rider jævnligt tur i Hedeland.

 

Hvilket hold skal jeg vælge?

Hvis du aldrig har redet før anbefaler vi at du starter på et Begynderhold. På begynderholdene er der så vidt muligt erfarne elever der hjælper med opsadling og trækning af hesten. Når du kan ride i skridt og trav uden en trækker på mindst to forskellige heste anbefaler vi at du flytter til et hold for letøvede.

Hvis du har redet før og kan ride i skridt og trav uden trækker anbefaler vi at du starter på et Letøvede hold. På letøvede holdene rider du skridt og trav og kan øve at lave galopanspring. Når du kan ride i skridt og trav på mindst to forskellige heste og føler dig tryk i galopanspring anbefaler vi at du flytter til et hold for øvede.

Hvis du har redet før og kan ride i skridt, trav og galop anbefaler vi at du starter på et Øvede hold. På øvede holdene rides alle gangarter og vi øver sidebevægelser, at ride hesten korrekt til bidet og at ride tur. Ryttere på øvede holdene kan have part på en rideskolehest.

Rideskolen har både en passer og en part-ordning. Som passer kan du snuse til det at have egen hest uden at der er krav om at du har forældre med eller skal betale ekstra. Du hjælper til med hestens pasning og med at trække begyndere og som belønning deltager du i en månedlig passerdag, hvor der rides og arbejdes med hestene fra jorden. Passerne tilbydes en særlig passerridelejr i sommerferien. Som part kan du prøve at være ansvarlig for hesten på din partsdag. Du kan ride tur eller i ridehus under opsyn af en medbragt voksen.

 

Hvordan melder jeg mig til?

Du kan melde dig til ved at skrive til rideskole@hgrk.dk med oplysning om niveau og ønske til dag. Under fanebladet ridehold tilmelding kan du også melde dig til. Hvis du gør det gennem tilmelding på fanebladet kommer du automatisk på venteliste og vi kontakter dig så snart der er plads. Hvis du gerne vil prøve forskellige hold inden du tager en beslutning kan du købe enkelttimer i vores shop og så skrive en mail til rideskole@hgrk.dk hvor du skriver hvilken dag og time du kunne tænke dig at få en prøvetime.